Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan’da Stratejik Plan hazırlıkları

Seyhan’da Stratejik Plan hazırlıkları

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Belediyelerin yol haritası” olarak tanımlanan '2020-2024 Stratejik Planı'nın hazırlıkları çerçevesinde Seyhan kaymakam vekili Mustafa Yavuz ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'u ziyaret

 

Baskan Akay, kisa, orta ve uzun vadeli hedefleri içeren “2020-2024 stratejik plani”nin olusturulmasi amaciyla muhtarlar, akademisyenler, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kent paydaslarinin temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

 

AKAY “SEYHAN’IN GIDECEGI YERI IYI BELIRLEMELIYIZ”


Baskan Akay Stratejik Plan hazirliklari çerçevesinde ziyaret ettigi Seyhan Kaymakam vekili Mustafa Yavuz ile fikir alis verisinde bulundu ve Stratejik planla ilgili önerilerini dinledi. Akay, Seyhan’in gidecegi yönün çok önemli oldugunu ifade ederek “Katilimci bir yönetimin geregini yapiyoruz. Seyhan’in gidecegi yönü Seyhanli’ya danisarak belirliyoruz. Daha sonra Seyhan’in belirlenen hedefine uygun yol haritasi hazirlanacak. Acil, uzun, kisa vadeli projeleri hayata geçirecegiz” dedi. 
Seyhan Kaymakam vekili Mustafa Yavuz ise Adanalinin refahi için bir araya geldiklerini kaydetti. Yavuz Baskan Akay’a hazirlanan Staretik planla ilgili katki vermeye hazir olduklarini söyledi.

AKAY “ÇOCUKLARIN YETENEKLERINI ORTAYA ÇIKARMAK ÖNEMLI”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay daha sonra Adana Il Milli Egitim Müdürü Veysel Durgun’u ziyaret etti. Akay ziyarette, Insani egitim yoluyla degistirmeden sosyoekonomik ve kültürel gelismeyi, yani kalkinmayi gerçeklestirmenin mümkün olamayacagini kaydetti. Okul öncesi egitim oraninin artirilmasi gerektigini aktaran Akay, “SEYMER’lerde egitim adina baska ne yapabiliriz inceliyoruz. Ayrica çocuklarin yetenigini ortaya çikaracak çalismalar yapmak istiyoruz. Sivil Toplum Kuruluslari ile ortak ne yapilabilir? Bunlari degerlendirmek istiyoruz” diye konustu.
Adana Il Milli Egitim Müdürü Veysel Durgun da ziyaretten duydugu memnuniyetini dile getirdi. Durgun, Seyhan Belediyesi’nin egitim alaninda hazirlayacagi projelere her zaman destek olacaklarini kaydetti. Durgun Baskan Akay’a egitim alanindaki önerilerini de sundu. 
Seyhan Belediyesi’nin 2020-2024 yillarini kapsayan Stratejik Plan hazirliklari, Seyhan’da yasayan her kesimin görüsünün alinmasiyla sürecek.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli